A tegnapot mindegyőnk nagyon várta már, mármint a délutánt, mert közös kimenőt engedélyeztünk magunknak a két órás Prashant és a három órás self practice után. A célállomás a Marriot ötcsillagos szállodája volt (Móni és Erika már kipróbálták, de mint később kiderült, jó ötlet volt), ahova úgy általában a magamfajta embör nem sűrűn jár. Persze az árak itt sem a földön járnak, de nem is megszállni akartunk, hanem egy kicsit fürödni, egy kicsit kimászni a már megszokott heti ritmusból, így ez a része egyszer-egyszer belefér a büdzsébe. A szállodát hatalmas épületek veszik körül, de ez mind fölé nő.  A bejáratnál átvilágítják a táskákat, fémdetektorral ellenőrzik az embereket. Belépve a nyüzsgő, zajos, koszos India egy pillanat alatt eltűnt. Hatalmas terek mindenütt, nyugati arcok, exkluzív dekoráció, makulátlan tisztaság. Irány a lift, 24 emelet, de mi csak a másodikra megyünk, mert ott van a kültéri medence. Az árban a medencehasználaton kivül jakuzzi, szauna, gőzfürdő is benne van.  A látvány lenyügöző, pálmafák körben, teletűzdelve egy-, két személyes rattan napozó ágyakkal, ragyogóan tisztavízű medencével. De a tegnapi  kép után minek is mesélem. Szóval kiheveredtünk, beszélgettünk, napoztunk, pihentünk.  A napközbeni futkorászásban nem is igazán veszi észre az ember, hogy itt 30 és 36 fok között leledzik a hőmérséklet. Na de itt a napon, nem győztük magunkat bekenni és sűrűn megmártózni a frissítően hideg vízben. Rajtunk kívül még három intézetbeli gyakorló volt ott, plusz két-három valamilyen oknál fogva Puneba tévedt nyugati. Persze a tisztaság ellenére azért ott volt India a fapadlón, mert, amint egy párat lépett az ember, máris tiszta kosz volt a talpa, mintha egy hete nem mosott volna lábat. De ez a hihetetlen forgalomból származó szmognak, pornak tudható be. Miután csokibarnára sűltünk a napon, na jó nem, szóval estefelé visszamentünk a szállodába, gondoltam gőzfürdőzök egyet, ha már a nagy jakuzzi nem működött. Kellő izzadás után, a zuhanyozó felé vettem az utam, és nekiálltam lemosni magamról egy kicsit Indiát. (Már egy ideje honvágyam van, nagyon hiányzik a kis Családom) Egyszer csak valaki szólongatni kezdett, ja persze, Eduardo is ott volt velünk, s megkeresett, merthogy ha már a jakuzzi nem működött, intézett nekem egy privát kabint. Nagy mágus, azt megmondom. Így aztán átmentem a Spa részbe, ami olyan látványban részesíti az embert, hogy a hüledezéstől leesik az álla. Nem is próbálom leírni, majd megkérem Eduardót, hogy csináljon pár képet ha újra megy oda, és akkor majd jól felposztolom. A kényeztetés után úgy volt, hogy mindannyian felmegyünk a 24.-re az étterembe egy üdcsire naplementét nézni, de hiányos öltözetem miatt eltanácsoltak a helyi erők ettől az ötlettől. 🙂 Szóval ha valaki netalántán arra jár, akkor poló, cipő és hosszú nadrág a minimum. Én ezeket nem annyira kultiválom 36 fokban, úgyhogy hazafelé vettem az utamat. Meglepetésemre Eduardót is otthon találtam, hozzám hasonlóan Ő is pórul járt.

Azt nem is meséltem még, hogy Aneeta, a hölgy, aki főzni szokott ránk, hogy szokott fogadni bennünket. Elöljáróban érdemes azt tudni, hogy Indiában a nagyrabecsült embereket, szülőket, nagyszülőket, szellemi vezetőket, idős embereket stb. a nevükhöz toldott „ji” szóval egészítik ki. Például Guru-ji, Mata-ji, Papa-ji, Bapu-ji. Szóval ha valamelyőnk hazaér, mikor még ott van Aneeta, akkor így fogad és búcsúzik el: Hello Sir-ji!, How are you ji?, How was the class ji? By by ji! See you tomorrow ji! 🙂 Nagyon mókás mondhatom.

Holnap elutazunk egy kicsit valami nyugis, zöldes, tavas helyre (Mahabaleshwar), úgyhogy wifi függően tudok csak beszámolni az élményekről közben, vagy csak vasárnap este a visszaérkezés után.