Iyengar Jóga Gyerekeknek

Gyerekbarát környezetben, a gyerekek 6 és 14 éves kor között gyakorolhatják a jógát Iyengar módszerrel. Az órák játékosak, kihívással teljesek, mókásak és pihentetők is egyben.

A gyerekek játékos módon tanulják meg a különböző képességek kiaknázását, mint pl., a kitartást, erőt, hajlékonyságot és egyensúlyt. Az ászanák, vagyis testtartások javítják a durva és a finom motorikát, erősítik az izomrendszert, fejlesztik az általános testtartást és erősítik az önbizalmat. A jóga gyakorlás egyik fontos aspektusa az, hogy tökéletesíti a koncentrációt, az összeszedettséget, mely nagymértékben fejleszti a tanulási eredményeket. Persze mindezek mellett a legnagyobb jutalom az, hogy a gyerekek kihívást és élvezetet lelnek benne.

Az ilyen jóga órákon a különböző ászanák bemutatása gyors és lassú mozgásokkal  tarkított, s ez szavatolja, hogy az érdeklődés és a koncentráltság mindvégig fennmaradjon. Az ászanák formája, nevei rendkívüli módon hatnak a gyerekek fantáziájára, például, Úgy állj, mint egy harcos (Virabhadrászana), vagy mint egy lefelé néző kutya (Adhó Mukha Svánászana), vagy szilárdan, mint egy fa (Vriksászana).