MENTORPROGRAM

 

Az IYENGAR JÓGA OKTATÓVÁ válás folyamata a jelenlegi indiai iránymutatást követve a MENTORPROGRAM keretein belül valósítható meg. A mentorálás a mentoráltnak a tanítóval való szoros együttműködésén alapul. A mentor a mentorált fejlődését folyamatosan nyomon követi és tanácsokkal, személyes útmutatással látja el.

Az Iyengar jóga oktatói oklevél megszerzéséhez minimum 6 év állhatatos gyakorlás szükséges. Az első három év rendszeres óralátogatást kell, hogy magában foglaljon, – mely a rendszeres, stabil, megalapozott és tudatos gyakorlás hatására az oktatóvá válás vágyát ébresztheti fel – a második minimum három évre egy mentort kell keresni, aki végig vezet a vizsgáig. A vizsgát a Magyar Iyengar Jóga Szövetség szervezi, illetve az okleveleket is a Szövetség állítja ki.

A mentorálás heti rendszerességű óralátogatáson, workshopokon/műhelyeken való részvételen, anatómiai, filozófiai tanulmányokon, házi feladatok készítésén alapul.

A jelentkezés elbírálásához személyes konzultáció, gyakorlási készség bemutatása és egy maximum egy oldalas esszé szükséges, kihangsúlyozva benne, hogy miért akarsz Iyengar jógaoktató lenni, a gyakorlási éveid számát, a korábbi tanáraidat, sérüléseket és egyéb kondíciókat, melyek hatással lehetnek a programon való részvételedre.

„A tanítás nehéz művészet, de a legjobb szolgálat az emberiség számára” – B.K.S. Iyengar

„Közösséget építünk”

Egy olyan családot, melyben az összetartás, az egymásra figyelés, a segítségnyújtás központi szerepet tölt be. Nem szakadhat meg és nem válhat felületessé a kapcsolat egy olyan mentorálás után, ahol a mentorált és a mentor egyként lélegeznek, együtt tesznek erőfeszítést a legnemesebb cél elérése érdekében. A tanítványi láncolat eszméje az ősi időkből ered, s szerepe ma fontosabb, mint valaha. Mindannyian tanulunk valakitől, aki előttünk jár és hiteles, akihez segítségért, útmutatásért fordulhatunk, ha elakadtunk, ha kérdésünk van. Ez a támogató, közösséget kovácsoló erő az, amelyben a szív ereje megmutatkozik. A MENTORPROGRAM elvégzésével egy olyan eszközt adunk a gyakorló kezébe, amely nem évül el és egy életen át használható az élet bármely területén.

További részletekért keresd Trapp Lacit.
Email: laszlotrapp@gmail.com
Tel.: +36-20-481-0660