Szurovecz Diána

Iyengar jóga mentorképzés alatt álló oktató

2012-ben ismerkedtem meg a jógával, és 2016 óta járok Iyengar jógára Trapp Lászlóhoz.

Az első óra után azt gondoltam, hogy biztos nem nekem találták ki ezt a metódust, hiszen még a kisujjam hegye sem állhat úgy, ahogy akar. Az órák túl statikusnak és monotonnak tűntek.  Gondoltam, lejárom a bérletemet és aztán búcsút veszek ettől a módszertől. De aztán valami történt. Annak a lehetősége, hogy fejlődni lehet, hogy nem csak vég nélkül ismételjük ugyanazokat a dolgokat ugyanazokkal a hibákkal, hanem tényleg tudatosságot és fegyelmet visz a gyakorláson keresztül az életembe is, megfogott. Aztán ahogy az órák alatt egyre többet hallottam a jóga filozófiai hátteréről, egyre inkább érdekelni kezdett.

„Az élet új megvilágításban” című könyv egy újabb mérföldkő volt az elhatározásomban, hogy többet szeretnék tudni, érteni és alkalmazni, mint amennyit az órákon tanultam.  

Végül egy nagyon különös együttállásként egyszerre minden összeállt ahhoz, hogy 2019-ben belevágjak az oktatóképzőbe. Mintha minden ebbe az irányba terelt volna…

Valójában egy dolgot szeretnék nagyon – amit már Laci is olyan sokszor elmondott az óráin – jobb emberré válni. És hiszem, hogy ha kitartóan és alázattal gyakorolok, akkor segítségemre lesz ebben a jóga.

Végtelenül hálás vagyok, hogy megtaláltam ezt az utat, és szívből köszönöm mindenkinek, aki ebben támogat smile!

Namaste