Fenyvesi Judit

iyengar logo Okleveles Iyengar jóga oktató, Introductory II

A jógával 2003-ban találkoztam egy Iyengar-jógaórán. Annyira egyértelmű, logikus és biztonságos volt az ászanák kivitelezése, hogy rájöttem, ilyen fajta odafigyeléssel még soha nem foglalkoztam a testemmel. Azon kívül, hogy az állandó hátfájásomra kiváló gyógymódnak bizonyult, olyasmit éreztem, hogy: bár nem is tudtam, hogy keresem, de most megtaláltam!

Az évek során fokozatosan épült be a mindennapjaimba a gyakorlás, és ezzel önmagam felfedezésében is újabb és újabb ajtók nyíltak meg, folyamatos megértést és fejlődést hozva magukkal. Hiszem, hogy a testi és lelki érzéseink megfigyelése, majd tudatosítása lehetővé teszi számunkra a korrekciót egy jobb irányba, mint ahová a megszokásaink sodornának minket. És ez a jóga.

Mivel az Iyengar metódus egy komplex rendszer, egyre többféle aspektusa és mélyebb rétege kezdett feltárulni előttem. Jobban meg akartam érteni, hogy mitől működik ez ennyire, ezért 2014-ben jelentkeztem a 3 éves Iyengar Jóga Oktatóképzőre, aminek most vagyok végzős résztvevője. Az eltelt két intenzív év alatt egyszer csak azon kaptam magam, hogy nyilvánvalóvá vált számomra, hogy ennek a tapasztalaton alapuló tudásnak a továbbörökítésében részt tudok és szeretnék is venni.