Fenyvesi Judit

iyengar logo Okleveles Iyengar jóga oktató, Introductory II

A jógával 2003-ban találkoztam egy Iyengar jógaórán. Ráébredtem, hogy ilyen fajta odafigyeléssel még soha nem foglalkoztam a testemmel. Azon kívül, hogy az állandó hátfájásomra kiváló gyógymódnak bizonyult, olyasmit éreztem, hogy: bár nem is tudtam, hogy keresem, de most megtaláltam!

Az évek során fokozatosan beépült a mindennapjaimba a gyakorlás, és ezzel önmagam felfedezésében is újabb és újabb ajtók nyíltak meg, folyamatos megértést és fejlődést hozva magukkal. Hiszem, hogy a testi és lelki érzéseink megfigyelése, majd tudatosítása lehetővé teszi számunkra a korrekciót egy jobb irányba, mint ahová a megszokásaink sodornának minket. Számomra ebben rejlik a jóga fő vonzereje.

Belső ösztönzést érzek arra, hogy továbbadjam azokat a tapasztalataimat, amik hiánypótló módon segítettek nekem megtalálni a helyes irányokat a testemben és az életemben, ezért 2014-ben jelentkeztem a 4. Iyengar Jóga Oktatóképzőre és a hároméves képzés végén sikeresen letettem az Introductory II. szintű vizsgát.

A jóga egy lehetőség arra, hogy kikerülj a mindennapos hajtásból, és megtaláld a belső egyensúly állapotát. A rendszeres gyakorlással felfedezheted a testedben lévő lehetőségeket és kitágíthatod saját határaidat. A mérce csak benned van, ahogyan a szándék is. Kezdd el onnan, ahol tartasz; és gyere úgy, ahogy vagy! Lehet, hogy meg fogsz lepődni magadon.